کاهش مصرف کله پاچه و دل و جگر دام

به گزارش مجله سرگرمی، رییس سازمان دامپزشکی گفت:با توجه به کاهش مصرف آلایش دام از جمله کله و پاچه و دل و جگر به دلیل تعطیلی مراکز عرضه، برای حمایت از تولیدکنندگان برنامه انجماد و صادرات آلایش دام در دستور کار است.

کاهش مصرف کله پاچه و دل و جگر دام

به گزارش گروه مالی خبرنگاران به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، علیرضا رفیعی پور اضافه نمود: طبق نظر ستاد ملی مدیریت و مقابله با کرونا از اواسط اسفندماه بعضی مراکز عرضه فرآورده های خام دامی، رستوران ها و طباخی ها تعطیل و نیمه تعطیل شدند که همین امر در کاهش مصرف گوشت قرمز به ویژه آلایش دام تأثیر داشته است.

وی گفت: طی برگزاری جلساتی با اتحادیه ها و انجمن های مربوطه، هماهنگی های لازم جهت انجماد آلایش دام انجام شده است که البته پیش از این نیز دستورالعمل انجماد آلایش را داشتیم.

رئیس سازمان دامپزشکی کشور توضیح داد: آلایش خوراکی دام ما به اندازه احتیاج کشور است و هرگز بیش از احتیاج کشور نبوده که به دنبال صادرات آن باشیم اما اکنون به دلیل شرایط موجود و به منظور حمایت از تولیدنمایندگان و کشتارگاه ها اگر در خارج از کشور مشتری داشته باشیم، انجماد و صادرات این محصولات به صورت موقتی بلامانع است.

وی با اشاره به اینکه سال گذشته در مقطعی شاهد کاهش مصرف 20 تا 30 درصدی گوشت قرمز بودیم گفت: اکنون مصرف گوشت مرغ افزایش بیشتری داشته است.

رفیعی پور درباره ممنوعیت و محدودیت صادرات فرآورده های خام دامی اضافه نمود: در حال حاضر محصولات مازاد تخم مرغ و گوشت مرغ به مقاصد صادراتی کشورهای افغانستان، عراق، اقلیم کردستان، قطر و عمان صادر می گردد.

رئیس سازمان دامپزشکی کشور توضیح داد: طبق گزارش ها تا به امروز سازمان جهانی بهداشت دام و سازمان بهداشت جهانی جز دو مورد در آسیای شرقی که مربوط به حیوانات خانگی بوده است، گزارشی مبنی بر اینکه دام ها مبتلا به ویروس کرونا شده باشند، نداشته ایم.

رفیعی پور اضافه نمود: آنچه مهم است جلوگیری از انتقال ثانویه این ویروس از فروشندگان، خودروهای حمل، مراکز عرضه و فروشگاه ها به دلیل فراورده های خام دامی است.

این مقام مسئول در سازمان دامپزشکی کشور اضافه نمود: طبق پروتکل های بهداشتی برای مقابله با ویروس کرونا و رعایت همه شهروندان به اصول بهداشتی مراکز عرضه فرآورده های خام دامی و فروشگاه ها باید به نحوی عمل نمایند که دارای تراکم مشتری نشوند و در صورت تراکم جمعیت مشتری تذکر و توبیخ می شوند.

رفیعی پور به شهروندان توصیه کرد: مردم برای اطمینان در ساعت کم تردد به مراکز خرید معتبر فرآورده های خام دامی و فروشگاه های زنجیره ای مراجعه نمایند.

وی اظهارداشت: برای جلوگیری از هر گونه آلودگی و تضمین سلامت تاریخ اعتبار کارت بهداشتی تمامی مراکز فرآورده های خام دامی و فروشگاه ها چک می گردد.

وی مراکز عرضه فرآورده های خام دامی و فروشگاه ها را ملزم به رعایت اصول بهداشتی پروتکل سازمان دامپزشکی کشور برای تضمین سلامت محصولات کرد و ادامه داد: فروشندگان و مراکز عرضه باید روزانه در دفعات مختلف میز کار و لوازم کار خود را شستشو و ضدعفونی نمایند.

رئیس سازمان دامپزشکی کشور گفت: همچنین طبق دستورالعمل ستاد ملی مدیریت و مقابله با کرونا باید فروشگاه ها به ویژه فروشگاه های کوچک، قصابی ها و مراکز عرضه از فروش فرآورده های خام دامی (محصولات پروتئینی) غیر بسته بندی و قطعه بندی خودداری نمایند.

وی با تاکید براینکه فروشگاه ها و مراکز عرضه باید محصولات پروتئینی بسته بندی را در این ایام به مردم عرضه نمایند، اضافه نمود: در صورت مشاهده هر گونه تخلف عدم رعایت اصول بهداشتی مذکور طبق قوانین و مقررات با این مراکز برخورد می گردد.

رفیعی پور از مردم خواست تا برای حفظ سلامت خود تمامی فرآورده های خام دامی از جمله گوشت قرمز، گوشت مرغ، ماهی، تخم مرغ و حتی آلایش دام را در دمای 100 درجه سانتیگراد و ترجیحاً به مدت یک ساعت پخته و بعد مصرف نمایند.

وی اظهارداشت: مصرف نیم پز بعضی محصولات به ویژه جگر و تخم مرغ را توصیه نمی کنیم.

مجله عکس: مجله عکس: آشنایی با هنر عکاسی و تصویربرداری

آسمان تو: آسمان تو: با ما سفر را تجربه کنید

منبع: خبرگزاری دانشجو
انتشار: 9 شهریور 1400 بروزرسانی: 9 شهریور 1400 گردآورنده: kurdeblog.ir شناسه مطلب: 82142

به "کاهش مصرف کله پاچه و دل و جگر دام" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "کاهش مصرف کله پاچه و دل و جگر دام"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید